Friday, December 3, 2010



tensen kan kalo korg kene tpu..hmm.. aku pn xtau nk kate ape..semoga org yg menipu tue akan mendapat pengajaran atas ape yg die dh wat..kalo nk pandang dr sudut +ve,mgkin nie balasan atas dosa2 aku..ALLAH nk bg aku sedar dan sentiasa berwaspada dgn apa yg aku wat..semoga aku lebih berhati2 selepas nie..kepada mereka kt luar sane yg suke menipu,ingatlah bahawa "what u give , u get back..so watch out.."

Saturday, November 6, 2010

~kanda dinda#2~

best lagu nie..tp aku pn xphm nape youtube yg aku link kt blog nie xmasuk..huhu..mklumla budak br blaja..mesti salah la tue..hehe..xkesahla..yg pnting aku tetap suke lagu nie..hehe
aku ade post kt wall fb aku..best2..xkire la kalo ade org kate xbest...huhu
best jugak..best jugak..best jugak..hahahhaha

~tanpa~

Tanpa..cintamu aku resah..

Tanpa..kasihmu aku hampa..

Tanpa..dirimu aku mati…

Wahh..lagu lame ni..lame2 dgr best gak..ish2..2,3 menjak nie eiza jd jiwang lak..huhu..sapela yg influence cik eiza nie..ish3..dasat btul pengaruh org tue ye..hehe

Aku pn xtaula nape jd gini..huhu..ntahla..xtaula kalo aku sorg2 je mcm nie..lgpun kite xleh nk duga ati org kan..mgkin die xrase mcm yg aku rase..huhu

Xpe,xsalahkan kalo kite suke seseorg..perasaan suke dan syg tue kan xleh dihalang..

Mcm my bro say..bukan senang untuk menyayangi dan disayangi seseorang…cewah…mcm dr.lovela bro..hehe

Then..here I am..falling in luv again with u..

Huhu..dlm lagu richard mark ade kate..

"wise man say,only fools rush in..but I can't help..falling in luv with u.."

Fuhhh..xkan fool je yg leh jatuh cinta kan..hehehe…aku nie org pandai tau..hheehehe…tetap leh jatuh cinta gak..huhu..lagipun ade dlm satu lirik lagu nie..

"bercinta xsalah,asalkan tahu bertempat.."

Haaa..cube teka lagu sape?..hehehe..ceh..main lirik2 lagu lak aku nie..saje mengisi kebosanan..

Kdg2 aku pn xtau nape aku leh jatuh cnta..kite pun pnh dgr,bile kite suke somebody tue,kite xleh nk ckp nape kite suke die..dh hati kite suke,kite pn sukela..bile nk describe nape kite suke die,speechless la..kalo org tanye kt aku pn,aku xtau nk ckp ape..tp aku rase sebab die leh jage aku kot….mgkinla perasaan aku die xjage sgt,tp bab2 lain aku rase selamat dgn die..kalo org kate,die xdak duit..lantakla..sekurg2 nye aku tahu he's working for it..bkn die duk saje..goyang kaki..die usaha..die tahu tanggungjawab die..just bkn nasib n rezki blum berpihak pd die..kalo bkn skrag,next time kan ade lg…heheehhe

So,skang aku go with the flow..aku syg die,die syg aku..ang kitorg berusaha utk yg terbaik..thats better,,

Thursday, October 28, 2010

~i just call to say i love you~

mcm best lirik lagu nie..hehe..layan ye..


~wonderful tonight~

lagu nie aku suke sebab ade org suke..and it influence me..hehe..tp mmg best pn lagu nie..kan best kalo aku la 'lady' tue..hehe..




It's late in the evening
She's wondering what clothes to wear
She puts on her make up
And brushes her long blonde hair
And then she asked me
"Do I look alright?"
And I say ,
"Yes , You look wonderful tonight"
we go to a party
And everyone turns to see
This beautiful lady
That's walking around with me
And then she asked me
"Do You feel alright?"
And I say
"Yes,I feel wonderful tonight"
I feel wonderful
Because I see the love light in Your eyes
And the wonder of it all
Is that You just don't realize
How much I love You
It's time to go home now
And I got an aching head
So I give her the car keys
She helps me to bed
And then i tell her
As I turn out the light
I say " my darling, You were wonderful tonight"
"Oh my darling, You were wonderful tonight"

~kanda dinda~

aku pnh tgk org post lagu nie dlm fb..tp xpenah nk bukak..1st time layan kt youtube,trus jatuh cnta..sgt cool..hepi je lagu die..hehe..kite enjoy ye..

~senyum~


aku suke lagu nie..walaupun bkn vid klip yang betul,xkesahla..comel gak..so,mari kite SENYUM ye..

~kesyukuran~






salam penuh kesyukuran..arini aku rase bahagia sgt..mcm2 mende yang wat aku bahagia..dan aku sgt bersyukur dgn perasaan yang ALLAH kurniakan ni..walaupun aku mcm manusia lain,kdg2 tergelincir dlm membuat ibadat, tapi ALLAH tak pernah lupe pd aku..ALHAMDULILLAH aku masih berpijak di bumi yg nyata dan tahu menilai buruk dan baik..



waahh..tersentuh dengan kata2 sendiri..tapi mmg sgt bersyukur sekarang..bersyukur sebab aku rase aku dah jumpe orang yang dapat jage aku..orang yang boleh handle aku..hehe..mcm ne tue ek..aku pun xreti nk describe..tapi aku suke dgn perasaan ini..yeaaa..

ALHAMDULILLAH di atas kuniaMU, ya ALLAH..amin..ya rabbal alamin..

Sunday, October 24, 2010

~jiwang#2~

arinie utk entry jiwang #2 aku nk masukkan story yg aku amik dari kwn aku..die kate die pn amik dr org..xkesahlah..sharing is caring..hehe..mcm menarik..so,layaaannnzzz..

Bila seorang wanita menangis

Jika seorang wanita menangis dihadapan kamu

Itu bererti dia tidak dapat menahanya.


Jika kamu memegang tanganya disaat dia sedang menangis,

Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.


Jika kamu membiarkanya pergi

Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya.

Selamanya…


Seorang wanita tidak akan mudah menangis

Kecuali dihadapan orang yang amat disayangi

Dia menjadi lemah.


Seorang wanita tidak akan mudah menangis

Hanya dia sangat mencintai dan menyayangi kamu

Dia akan menurunkan rasa egoisnya.


Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu

Tolong pegang tanganya dengan pengertian.

Dia adalah orang yang akan tetap

Bersamamu sepanjang hidupmu.


Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis keranamu

Tolong jangan menyia-yiakanya.

Mungkin kerana dengan keputusanmu itu

Kau merosakkan kehidupanya.


Saat dia menangis dihadapanmu,

Saat dia menangis keranamu,

Lihatlah matanya…

Dapatkah kau lihat dan merasakan sakitnya?

Fikirkannya…


Wanita manakah yang akan menangis

Dengan murni dan penuh kasih saying

Didepanmu dan keranamu…


Dia menangis bukan kerana lemah

Dia menangis bukan kerana ingin meraih simpati atau rasa kasihan.

Dia menangis kerana

Menangis dalam diam-diam

Tidakkah memungkinkan lagi.


Lelaki…

Pikirkanlah tentang hal itu

Jika seorang wanita menangisi hatinya

untuk kamu

Dan semuanya kerana dirimu.


Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah

engkau lakukan untuknya,

Hanya kau yang tahu jawapanya….

Pertimbangkanlah…


Kerana satu hari nanti

Mungkin akan terlambat untuk menyesal,

mungkin juga terlambat untuk meminta maaf



** thanx to my fren , cik faza..

Saturday, October 23, 2010

~jiwang #1~

A CUTE LOVE STORY:
Two Butterflies Were In Love.
1 Day They Decided To Play Hide N Seek,
They Fixed A Flower & Decided That,
Tomorrow 1 Who Will Come First & Sit On This Flower Will Love The Other More.
At Morning The Male Butterfly Came Very Early & Waited For The Flower To Open.
When It Opened, He Was Shocked To See That,
The Female Butterfly Had Died Inside It, Bcoz She Was Waiting Since Last Night To Tell Him…!!
“HOW MUCH SHE LOVES HIM”:-(



TRUE LOVE means:
To FEEL someone in ever HEARTBEAT,
to FIND someone in every THOUGHT,
to SEE someone with CLOSED EYES,
and to MISS someone without reason:)







~bahaya #2~

tadaaa..akhirnye aku berjaya meng'upload' gbr kwn cik paja..hehehe..besar x?huhuhu..nie la gbrnye..dh selamat pun buang..tue yg serbuk tue serbuk sulfur..utk elakkan binatang2 bisa masuk ke rumah kita..dah penuh keliling rumah+lubang2 yang ada kitorgang tabur sulfur,tapi tak taula mane dia masuk..mungkin dah lame kot ada dlm umah..ish2..nie mungkin mak die,anak2 die tentu ada kan..laki die ke..makcik die ke..huhu..seramnye..



** faza,gane nk 'link' kan ke blog ko??hhuhu..byk btul mende kene blajo nie..

Friday, October 15, 2010

~bahaya #1~

soryyy..entry lepas gbr xmasuk rupenye...aku ingtkan dh post sekali..huhu..dahla tue,aku duk cari2 gbr ter'miss place' lak ktne..xpe2,nnt kalo aku dh jumpe gbr aku upload utk entry akan dtg..huhu.
.
**to cik paja hanim,sabar ye..akan ku kenalkan kamu dgn binatang itu..heehehhe..mesti ko xsabar2 kan..hehe

Tuesday, October 12, 2010

~Bahaya~


Pada hari Jumaat yg lepas,semasa aku dgn housemat etgh menonton wayang dengan bahagianye tetibe aku ternampak binatang ini..cube teka??hehe..nie la kala jengking..tapi ini gambar selepas dibunuh dengan kejamnya oleh aku..huhu..takut gak time nk bunuh tapi terpaksela takut membahayakan kami..waktu aku nmpk die tue,mmg dh dekat gile dgn kaki kwn aku..kaloo terlambat,silap2 die dh gigit kwn aku tue..dh jadi satu hal pulak nak kene g klinik..dahla waktu mlm..mane nk cr transpot,mane nk cari ubat..uiii..risonye aku..niela ancaman2 yang kami hadapi duk kat ulu nie..huhu..tapi mende2 niela yang menjadi pengalaman terbaik untuk guru-guru kat pedalaman nie..hehe..

Sunday, October 10, 2010

~teh hijau~

teh yang sudah direndam dalam air panas..aku suke minum time suam2 nie..kalo dah lame tue,mcm xsedap sket..hehehee..tapi bgs minum teh nie..senang nk membuang..utk org yg susah buang mcm aku nie,mmg bestla..sampai aku rase aku dh addict..kene minum gak..huhu


nie paket die..aku beli yg promosi..dpt byk dan murah..leh minum utk 2,3 bulan..maklumla selalu termiss gak..hehe..tryla..

arini aku nk cerita pasal program diet aku..hehe..aku tgh berdiet nie..disamping mengurangkan makan nasi,aku juga minum teh hijau dan guna losyen mujarab..sekurang2nya ada usaha kan..aku puasa sunat dan petang2 aku turun joging..nie jela yang mampu aku buat setakat nie..so far ada perubahan sikit dan aku sgt happy..baby,watch out..hehe




geramnyeee

Tadi aku dah taip satu entry..

Dah panjang gile..

Tetibe hilang..

Dah tue aku xtau mane nak carik..

Mood aku nak nulih pun dah hilang..

Huwaaa..

I sakit hati

You suka wat I sakit hatikan..

You senyum bila I marah2 kat you..

You tau tak hati I nie mendidih..

You wat I nyesal kenal You..

Tapi hati I nie baik..

Kawan tetap kwan..

Walaupun I tau You kawan dengan I sebab terpakse..

Anyway,thanks for the memories..

Kesempatan Dalam Kesempitan

Benci..benci..benci..

Aku ni kate je benci,tp aku xreti nk benci org..mulut kate benci,tp ati leh je trime..xsampai ati nk buang org..or tgglkan org camtu je..ntahla..aku dh byk kali terkene,tapi selalu gak mende same berulang..nape ek?..hmmmm

Nape aku selalu jumpe dis type of person..huhu..bile nk mintak tlg@ade mende yg die perlu dr kite,lembut btul bahasanye..senang betul nak dicarinya..mudah betul nak dikesannye..tapi bile kite dah xde kepentingan pada die,susah betul nk jumpe..payah betul nak dihubungi,liat betul nak membalas mesejnye..adoyai..mcm nie pun ade ke?..jgn cik,u buat ini mcm pada org,nnt org wat sama lu itu mcm jugak..haiyooo..hehe

Aku rase bkn aku je yg face mende nie,and alwiz happen pd org lain gak..sape stuju angkat tangn..hehe..aku xnmpk pn korg angkat tagn,tp aku tau ramai yg senasib mcm aku..huhu..cian kite kan..

Dan aku rase,mgkin ade hikmah kot dengan apa yg berlaku..nape aku selalu jumpe org mcm nie,nape aku leh layan je depa nie,nape aku leh sabar je..lgpun kitekan selalu dgr..ALLAh xkan membebankan hamba-Nya dengan mende yang kite xmampu..semua yang aku face skang nie mestila mende yang aku mampu hadapi..amin..

Xpela,ape yg penting skang kite dh tlg org dgn seikhlas mungkin..kalau orang tu tahu menghargai,dia mesti tahu nak cari kita..hhehe..aku xkesah pun..dah dapat luah perasaan nie pun dah puas..hehe..maklumla aku ni kan suka membebel..hehe..nie merupakan salah satu cara aku membebel la..hehe

Haaa…baru aku teringat 1 story…cewah..aritu aku ade Tanya pada sorg kawan lama aku nie.."I nie ngada2 ye?" dan jawapan die "yes"..hehe..wahh,baru aku sedar..seb baikla ada orang yang menyedarkan aku..cewahh..so kene muhasabah diri lebih nie..hehe..kena renung balik perangai buruk aku tu..(actually die xblas pun "yes"…die diam je,and diam tue tanda setuju kan??heheh..bile aku perli die dgn kate "thanx 4 d answer" die bls "welkam"..)..haa,mknenye btulla tue..die mls nk ckp..suh aku paham2 sndri..huhu

Ok..stop bout dis all nasty crap..cewah..betul ke ayat aku nie?..huhu..till fingers meet keyboard again..ccewahh..daaa

Wonderful tonight

Aku bgn pagi nie dengan satu perasaan aneh..cewah..rase jiwang,rase merindui ,rase dirindui,rase belonging dan semua perasaan tue la..huhu

Walaupun elektrik xdak,aku on je laptop berbekalkan saki baki bateri malam tadi utkdengar lagu semangat aku"senyum by maique and najwa"..lepas dh tercaj sket semangat aku,aku ternampak lagu Wonderful Tonight by Eric Clapton yang aku download dari 4shared.com aritu..terus teringat my baby..die minat lagu nie..die kate "ntah pape saya kan sebab minat lagu org tua.."..hehe..xla baby,awk romantic dalam diam..hehe

Sambil dengar lagu tue,aku tengok gambar baby aku..rindunye kt awk baby..mesti die pun xbangun lagi pagi2 nie..hehe..nanti dah bagun,kene kuar g cari makan lak..hehe..cian org bujang..kalo xpun,g niaga pagi nie..tapi rasenye last week die kate stok die xcukup,kene g amik lagi kat penang..hmm,really mis him..

Aku selalu je wat gile..sambil tgk gbr die,sambil bercakap..aku bygkan die depan aku..yela,nk dpt berhubung pun 2mggu sekali..bkn leh nmpk muka pun dgr suara je..kalo wat 3g ade la tgk muke,tp bkn btul2..dlm fon xbestla..kene jumpe depan2,bertentang mata..baru kite dapat rase aura tue..baby,miss u sgt2..

Aku ade tgk dlm fb baby aku..die upload gbr die pakai baju yg aku bagi..kat caption die ade tulis.."so sweet this pic..walaupun orangnya xencem.."..hehe..sweet sebab baju tue aku bg ke?cewahh..aku duk perasan sorg2..duk senyum sorg2..xpela kalo bkn die tuju utk aku pun..skurg2nye aku terase epi gak..hehe..baby,awk tuju kt sy ke by?hehhe..ntahla..aku xbape phm lg hati baby aku nie..xpe,pelan2 kayuh..masa masih pjg..

Walaupun aku xbrape nk paham ati baby aku..tapi aku yakin dengan instinct nie..dan aku terus berdoa untuk yang terbaik..kalo ALLAh dah takdirkan bukan jodoh aku dengan dia,aku redha..ite merancang ALLAH tentukan semua..insya-ALLAH..

Ya ALLAH,jika engkau mentakdirkan jodohku dengan ******** ,rapatkan hati kami..mudahkan urusan kami..limpahkan hidayah dan petunjukMu kepada kami..aku mohon Ya ALLAh berkati hubungan ini..dan andai kau takdirkan bukan jodohku dengannya,temukan kami dengan orang yang terbaik..sesungguhnya Ya ALLAH,engkau Maha Mengetahui dan Maha Menentukan..AMIN..

**eiza nie pelik kan..nmpk je ganas,tp dlm ati ade taman..hehe..kalo mai time aku jiwang,xlarat kwn2 aku nk layan..hehehe

**'kwn lama' aku dh jmpe org yang terbaik utk die..bgsla..die mmg suke mcmtue..'awk syg sy,sy syg awk,kite wat hal msg2'..sy doa yg terbaik utk awk..amin

Thanks for the Memories-CECILIA AHERN

Hari nie aku nk wat book review lak…cewah,saje je nak berkongsi apa yang aku dah baca…aku akan cite sipnosis cite nie dalam BM la ye..kalo dlm BI,leh korang cari kt belakang buku tue..hehe..lagipun xreti nak mengarang ayat bombastic dalam BI nie..hehehe

Cecilia Ahern nie glemer dengan cerita die "P/s : I love you"..cerita nie kalau xsilap aku ade di buat filem..and daripada komen2 yang aku tengok,box office gak la carita tue..touching kot..n aku blum baca and tgk pun cite tue..hehe

Mengenai cerita Thanks for the Memories nie..

Mengisahkan mengenai 'blood tranfussion' antara Joyce dengan Justin..diorang nie xkenal langsung..Joyce kene masuk darah sebab keguguran..dan kebetulan Justin kene derma darah dekat satu program derma darah nie coz dipaksa oleh kawan die..padahal Justin nie xpernah derma darah and sgt takut pd jarum..hehe..lepas je derma darah tue,Justin nie wish supaya orang yang dapat darah die nie akan say thank you pada die..hhhehe..berangankan..yela,kite mane nk tau sape yang terima darah kita..dan penerima pun xkan tau darah sapa yang die terima..

Selepas Joyce dah sehat dan balik ke rumah die dr hospital,die dpt rase 1perasaan asing..die tetibe jadi serba tahu mengenai sejarah bangunan2 lama yang ade kt tempat die dan die boleh bercakap dalam 3bahasa asing yang berbeza..selera makan die juga dah berubah dan die selalu mimpi menganai seorang budak perempuan bersama ibunya..

Perkara-perkara pelik yang dia alami niela yang membawa kepada kisah seterusnye..dimana Joyce dah menjadi mcm stalker kepada Justin..dan akhirnye takdir menemukan mereka…

Ikuti kisah selanjutnye dalam novel ini…cewah..actually aku xreti nk review pjg..but cerita nie nicela..ade dlm cerita nie yang ayah si Joyce nie bgtau..jgn rase terbeban dengan apa yang dia alami sekarang..anggap itu semua sebagai 'gift' yang die dapat..dan bukan semua org leh dapat ' gift' macam tue..dan sepatutnye Joyce kene 'thanks for the memories' yang die dapat tue..menarikkan..so,kalo rase nak lebih memahami cerita nie,belila..heheheh

Dan lepas baca cerita nie..aku pun terpanggil utk say "thanks for the memories" yang aku pernah ada..coz dengan memori tue la aku belajar untuk menjadi orang yang lebih kuat sampai ke hari ini..

Senyum –MALIQUE feat NAJWA

Senyum..senyum..senyum..senyum..senyum

Kacak luar

Kacak dalam

Kacak dengar sini

Kalau saya senyum awak mesti senyum sekali

Kalo kita senyum semua orang berjangkit

Bila semua org senyum dunia tiada penyakit

Senyum..tak perlu kata apa2..

Senyum…tak perlu kata apa2..

Senyum..tak perlu kata apa2..

Senyum.. tak perlu kata apa2

Akhirnya sempurna 3album pertama

Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama

Aku kata aku takkn berhenti sampai tua bangka

Kalau habis abjad ku garap dengan angka

1,2,3 anugerah diterima

Itu tahun lepas tahun ini cuma 2

Senyum tiap kali kalah dengan nurhaliza

Ditertawakan oleh anakku Inca Mardina

Oh Inca Mardina orang secantik nama

Cantik luar cantik dalam cntik macam mama

Hati macam grandma dan anginnya macm papa

Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana

Sebelum jadi drama dah tau nk buat apa

Nyanyi balik lagu ayat lama ayat lama

Wanita hari ini jaga sensitiviti

Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Hey cantik luar cantik dalam cantik dengar sni..

Kalau cantik senyum cantik mesti cntik lagi

Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit

Kalo tak ada pun aku masih mahu cubit

Kacak luar kacak dalam kacak dengar sini

Kalau saya senyum awak mesti senyum sekali

Kalau kite senyum semua orang berjangkit

Bila semua orang senyum

Dunia tiada penyakit

Senyum..tak perlu kata apa2

Senyum..tak perlu kata apa2

Senyum..tak perlu kata apa2

Senym..tak perlu kata apa2..

Buai tinggi2 sampai ke puncak awan

Dengan mulus dan hingusan ku berkawan

Ku bukan rupawan aku bukan jutawan

Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah Nampak macam sudah tertawan

Dengar kata hati perasaan jangan dilawan

Kalau takut mula2 kita boleh berkawan

Duduk dulu biar kublanja kopi secawan

Apa rasa sentiasa jd bahan perhatian

Apa rasa jadi cantik kacuk cina Pakistan

Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan

Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Bolehpun senyum cantiknya gigi

10 markah penuh seharusnya kuberi

Wanita hari ini harus memandang puji

Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Hey cantik luar cantik dalam cantik dengar sni..

Kalau cantik senyum cantik mesti cntik lagi

Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit

Kalo tak ada pun aku masih mahu cubit

Kacak luar kacak dalam kacak dengar sini

Kalau saya senyum awak mesti senyum sekali

Kalau kite senyum semua orang berjangkit

Bila semua orang senyum

Dunia tiada penyakit

Senyum..tak perlu kata apa2

Senyum..tak perlu kata apa2

Senyum..tak perlu kata apa2

Senyum..tak perlu kata apa2..

Kacak luar kacak dalam kacak dengar sini

Kalau saya senyum awak mesti senyum sekali

Kalau kite senyum semua orang berjangkit

Bila semua orang senyum

Dunia tiada penyakit


 


 


 


 


 


 

Friday, October 8, 2010

Aku Punya Kamu – FAIZAL TAHIR

Saat kau tersenyum

Saat itu kau memberi

Saatku rasa bahgia

Selama ku tersenyum

Selama itu kumemberi

Selama yang kamu disini


 

Namun kubicara

Hanya pada bulan dan suria

Tak kupunya cara 'tuk menyatakan cinta

Dan kamu hanyalah Satu

Ku mahu ada kamu saja

Bisa kumenungggumu

Selamanya Aku milikmu

Takkan pernah lelah kumenunggu hingga aku ounya kamu


 

Sesaat kau tiada

Saat itu yg kurasa

Saat hidupku terlena

Selama yg kau ada

Selama itu yg kurasa

Selama hidupku bahgia


 

Namun kubicara hanya pd bulan dan suria

Takku punya cara Untuk menyatakan cinta

Dan kamu hanyalkah Satu

Kumahu ada kamu saja bisaku menunggunmu

Selamanya Aku milikmu

Takkan penah lelah kumenunggu hingga aku punya kamu


 

Selama yg pernah kumerasa belum ada rasa yg kurasa ini

Fahamilah cintaku lebih dari cinta

Tiada mungkin aku kan teruja

Andai bukan kamu yg dihadapan ku

Bisa ku buktikan pada kamu

Ya kamu Hanyalah Satu

Dan tak oernah lelah kumenunggu hingga aku ounya kamu

Takkan pernah lelah kumenungu hingga aku punya kamu

Hingga aku punya kamu


 

Thursday, October 7, 2010

~ku ada kamu~

andai hari esok,dunia gelora..takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu..
menyentuh perasaan gak lirik nie..n lebih touching bile ade orang yang dedicated dis song utk kite..n kredit lebih lak bile orang tue muke je ganaz,dlm ati ade taman..huhuhuuhu...dats my boy..muaahh

ntahla..xtau nk ckp..but he came when everything seem gloomy..(btul ke ayat aku?huhu)..mule2 layan je,lame2 ati dh terpaut..cinta dtg tanpa disangka,btul kan?..dan sekarang,ku ada kamu sayang..thanx dear..

kite tak tau ape yg nak jadi akan datang,tapi kite masih boleh meraikan ape yang kite ade sekarang..itu yang aku nk buat..

lupakan kenangan lama,cipta kenangan baru dan hidup untuk apa yang ada..baby,ku ada kamu..

**sory kengkawan..terjiwang lebih nie..huhu

Today was a fairy tale-TAYLOR SWIFT

Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale

Today was a fairytale

Today was a fairytale
I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale
Time slows down whenever you're around

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Today was a fairytale
You've got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale
Today was a fairytale
All that I can say is it's getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around
Yeah yeah

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around
I can feel my heart
It's beating in my chest
Did you feel it?
I can't put this down

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale


 

Saturday, October 2, 2010

~handphone baru~







tadaa...ceh..aku nk beli hanset baru la..nie dlm perancangan la nie..duk survey2..kalo aku dpt tukar sjung,aku nk beli hanset yg canggih sket..kalo xdpt tukar,yg biasa2 sudahla..setakat duk sek,xdak line nk wat pe..hanset pun wat alarm clock je..huwaaa
aku tgk SE punye hanset pun canggih gak..ermm..tgh memikir2 lagi nie..pastu mgkin nk cr kt sjung gak..hehe..tmpt terbaik kt penang jela..coz cuti nie mgkin aku xleh kemane2..huwaaa...
xpela,ade hikmah kot..so,jln penang jela mampu..n byk mende nk cr nie..
ngeh2..otak dh plan mcm2..tp duit blum tntu ade..huhu..naya btul..
erk...ade kwn aku cdg wat hantaran bg hanset...marveolous..taaapiii..
heheehhehe... aritu knduri kwn aku pn depa bg hanset..best gak kan..
**ade sape2 yg baik ati x nk bg hanset free kt aku??..hehe..

Wednesday, September 22, 2010

~suratan atau kebetulan?~

tadaaa..suratan atau kebetulan ek?..huhu..aku d kedah..housemate aku di pahang..leh lak kitorg terbeli purse yg same..xrancang and xpenaha bgtau pun..jeng..jeng..jeng..

citenye mcm nie..cuti ari raye tue aku mmg dh plan nk beli purse baru..sempena rayela..so,aku pun sambarla satu kt parkson ,sg.petani..sedap gak pakai purse nie..walaupun murah,tp nmpk mcm steady n kukuh..walaupun mcm2 aku sumbt dlm tue..hehe..aku niekan penyayang..segala resit2 aku simpn..kot2la leh jd bahan bukti..hehehe

so,pd 12/9 baru aku jumpe housemat aku nie kt airport..memg sepanjang cuti aku xbgtau die pun yg aku dh beli purse baru..konon2 surprisela..hehe..
tup2..bile die jumpe aku kt airport die kate..
"akak!..sy beli purse baru.."(sambil menayangkan purse die kt aku)
aku jd kaget..mane die dpt purse aku nie..
huhu..
br aku perasan..same rupenye..hahahahhaah
xsangka betul..gane la leh terbeli same..
macamla xde brand lain n kaler lain kt malaysia nie...
hehe..memg kitorg gelakla..pastu dh msg2 dh xnk tayang purse..takut dikatakan boria..huhu
mcm2 hal kan..

* nie la gambar purse kitorg..cantikkan?..


Tuesday, September 21, 2010

~gamez~




huhu..bile UPSR dh stat nie,kelas pun xde..budak2 lain sume kene berkabung di asrama..supaya xmengganggu konsentrasi tahun 6 nk jwb persa..huhu






so,memandangkan ckgu2 nie xde kelas,so aku pun menjalankan misi aku di waktu lapang iaitu aktiviti menangkap ikan..






opss..bukan ikan biasa..tp ikan di alam maya..cewah..



xde mknenye..aku main game daaa..



FREEDING FRENZY..



game lame..tp mklumla aku nie budak br blaja..syok wooo main game nie..nk tdo mlm pun duk terbyg2 menangkap ikan..cewahhh...








Monday, September 20, 2010

~16 September~

pergh..tarikh nie dulu orang xpandang pun..kalo yang tau pun mgkin pakar2 sejarah dan xlupe jugak semua angkatan tentera kt malaysia nie..

yelah..tarikh nie jugak bersamaan dengan hari angkatan tentera..dlu mak aku selalu kate,time bday aku sume askar wat prade nk sambut..hehe

dan memandangkan abah aku pun bekas askar,so pakcik aku kate memg aku nie ank askar betullah..hehehe

so,starting tahun nie baru kjaan maktubkan cuti untuk 1malaysia..so,semua orang baru akan amik tau dan peduli pasal tarikh nie..nk celeb pun ala2 hari merdeka gak..huhu
dan kalo dh alang2 nk celeb tue,celeb bday aku sekali..

nie aku nk ngimbau kenangan lame jap..cewaahhh

"jeng..jeng..jeng.."

pada tahun 2008..16 september la aku declare tarikh kapel dgn pakwe aku..erm,skang dh kire ex la coz die pun dh ade awek..aku?..hahhaa...abaikan..tp aku xpasti die ingt x tarikh nie..bday aku tahun nie pun die x wish..die dh buang aku kan?..cian aku..

aku xsangka lak cepat btul die ade awek..mgkin aku pn tersalah anggap kot..yela,lame aku tggu die..almost 2years kot2la nk ajak kapel blk..tp xdak action pun..ntahla..org laki nie unsangkarable..tp 2thn tue lamekan..memg sempat nk kenal ati budi..tahniah awk..

n now..aku yg duk mkn hati..die dh bahagia skang..alhamdulillah..patutnye aku tumpg gembira..doakan die bahagia..amin

awk..sy tau awk tau sape awk..semoga bahagia ye..sy tau die leh bahagiakan awk..kite tetap kwn tau..tue pn kalo awk xkesah..n die xkate pe..kalo xleh,xpela..sy ok je..


**kengkawan..aku tgh down in memory lane nie..hehehe...

Thursday, September 16, 2010

~happy birthday~













Salam 1 Malaysia..arini 16 September 2010..bersamaan dgn hari Malaysia di tubuhkan..dan juga hari bendera Malaysia dinaikkan..




dan pda tahun 1983 tarikh yang sama,lahirla seorang bayi comel diberi nama NORHASNIZA ISMAIL..hehhe...


"happy bday to me.."
"happy bday to me.."


cewah,nyanyi utk dri sndri..huhu..ape nk wat,ajuh di perantauan..nk celebrate pn xpada..nk beli kek pun xde jual..huwaaa..sedihnye den..



apa2 pun,aku bersyukur sangat sebab masih diberi kesempatan untuk bernafas menyedut udara ciptaan ALLAH hingga ke hari ini..semoga aku diberi kesempatan untuk memperbanyakkan ibadah sebagai bekalan di akhirat nanti..amin


**cyg,thanx 4 d wish..i love u lagi bermakne..thanx syg..

Tuesday, September 14, 2010

~tote bags~













bag,handbag,tote bag etc..huhu..dah nama pun perempuan..confirm xleh lari dari kesukaan dan 'keaddictetan' kepada handbag nie..huhu..termasukla aku..untuk mereka yang mampu,of kos la dapat carik handbag yang branded..tapi orang mcm aku nie,cari yang fake pun kire ok pe..hehe..cantik,menarik gak..

aku cadangnye nak wat koleksi handbag,tapi still xberjaya lagi..xpe eiza,sedikit2 lama2 jadi bukit..cewah...


so,sempena birthday aku yang akan datang nie (16 SEPTEMBER),aku wish yang aku dapat bag yang banyak..wekkkk..sapela yang nk bagi aku bag2 nie..hehe..saje je..wat wish..kot2 ade putera2 raja @ hartawan2 yang dermawan yang sudi menghadiahkan aku bag yang cantik..
pada yang berkenaan tue,jgnle segan2 PM me ye..hehehe
pada my luvly mr.rieza..awk nk bg saya ape?hehehe..

~aku dan dirinya #4~

salam..
cuti raya yg lepas aku xdapat jumpa mr.rieza..
die bz bisnes dodol..
tp aku tau die tetap syg aku..
kan cinta tue xperlu diluahkan..
kite leh phm dgn gerak ati..cewahhh
aku rse skang aku dh cool sket..
dlu aku kelam kabut..nk boy aku selalu layan aku..
skang aku rase dh leh trime..
lantakla ko dgn hal ko,aku dgn hal aku..
yg pntg we luv each other..rite?..huhu

mr.rieza selalu kate.."cian awk kan,dpt boipren yg xprihatin..tp sy syg awk sgt2 tau.."..cayaq aku dgq..huhu..nk meleleh ayaq mata..(mklumla aku ni kan berjiwa halus..cepat touching..hehe)

aku pnh ckp kt die.."awk,kite doala bg hubungan nie kekal 4eva n eva.."
die bls.."mestila..awk ingt sy nk kwen dgn awk utk sehari 2 ke?"..pergghh..cayala baby..
die nk kwen dgn aku..ye..ye..(ops,terover lak..hehe)

dan seminggu yang berlalu,bagai xterasa sebab die sgt baik n sgt memahami..aku rase that's how luv should go..faham each other..support each other and alwiz there when needed..owhh,so sweet..hehehe..and now,i'm missing him..(tp xnk tuujuk,kang die perasan..so,aku xmsg die pun..hehehe)

ade satu lagu kt caller ringtone die tue,lagu cina..die kate mksud lagu tue.."laki nie kecewa dgn cinta dia yang lalu,dan sekarang dia dh jumpa cinta baru yang membahagiakan dia"..
aku tanye die.."mcm awk jumpe saya ye?.."
dia kate.."saya malas nk cakap,nnt awk perasan.."..
mknenye aku la org tue kan?.btul x?btul x?..heheeheh..(sgt kembg nie..)

**percayalah..kasihku lama tersulam..diruang paling dalam..

~i'm back~

salam aidilfitri..

aku dh kembali ke sekolah..pada hari raya ke-3..huhu..ape nk wat,berkhidmat utk negara..xkesahla yg pnting dapat gak blk raye..walaupun sekejap..hehee

perkara-perkara menarik sepanjang cuti raya :
1) aku beli kamera baru..olympus..ade less,tue yg smbar tue..wane turqouise..i like..hehe
2) aku dpt amik gbr(sebab aku belikamera baru)..hehe..syok aku duk snap gbr2 sedara mara..kenangan tue..bkn sng nak ade gbr sedara2..dhla jumpe pun setahun sekali..huhu
3) dpt wat bisnes kek lapis..erk,bisnes ke?huhu..xla,dpt menggembirakan ati org2 yg tringin mkn kek lapis swak..huhu
4) sgt epi dgn my luvly mr.rieza..xdak majuk2,xdak sedih2, xdak wat perangai..everythng gone smooth..n hope for ever n ever..hheeehe..(gatai)

perkara-perkara yang tak best sepanjang cuti raya :
1) xjumpe sandal utk raya..last2 aku pakai sandal vincci yg lame je..huhu
2) xdpt jumpe mr.rieza..die bz dgn bisnes menjelang raya..huwaaaa
3) tertinggl kamera kt umah..(xdpt bergbr kt sekolah lak.)huhu
4) cuti sat sgt..memg xbest..hhuhuhu

tue jela utk entry kali nie..cewah..entry selepas raye..saje nk warm up dlu..tgh kering idea nie..nnt nk wat entry pasal my luvly n kisah kebetulan..haaaa,nk tau ke?tunggguuuu...hehehe

Tuesday, August 31, 2010

~penyesalan~

salam kemerdekaan..cewah..arini 31 ogos 2010..

negara kite dh menyambut hari merdeka yg ke-53..

dh lame kite merdeka..bersyukur di atas nikmat kurniaan nie..amin

arini entry bkan pasal merdeka..hehe..tue mukadimah je..

arini nk cite pasal penyesalan..

byk mende yg leh wat kite menyesal..

cth utk arini ialah TERSALAH CAKAP..

kdg2 bile tersalah cakap nie,tgh epi pun leh sedih..so,terjadila penyesalan..cewah..
mcm yg aku face arini..penyesalan lagi..

dh bape kali jadi penyesalan..n aku pun xtau bile nk ending..

entry lepas terpakse aku delete coz aku takut penyesalan..

n xsangka without entry tue pun,tetap ade penyesalan..

hahaha..idup nie memg penuh penyesalan..

syg,sy menyesal dgn ape yg sy dh ckp..

sory sebab selalu wat awk tensen..

sory sgt2..

Thursday, July 22, 2010

~what the h***~

huh..kali nie entry utk ngumpat,ngamuk,marah,kutuk org n maki org..sape2 yg rase xnk tanggung dosa,baik jgn bace..hehehe...(smbil tersengih sorg2)
memg tgh marah pun nie..tp aku ni jenis cepat kool..xla mrh sepanjang ari..kirenye bile mood nk marah tue dtg,aku pun jaadi marah..bile rase nk gelak,aku gelak jela..ade aku kesah??..huhu
kisahnye bermula di pagi yang sejuk di sebuah bilik guru di sekolah yg jauh dari manusia..(kirenye sek ulu la nie..tgh2 utan wooo..tkut x?..tkut x?..hehe)...jeng ...jeng..jeng..

aku didatangi oleh seorang makhluk yang amat tidak disukai oleh warga sekolah ini..tp sebab aku nie yg paling baik antara yg lain..(weeekkkkkk)..makhluk nie pun dtg jumpe aku nk ber'slow talk' dgn aku..cewah..ikuti perbualan di bawah..

MAKHLUK : cikgu dh beli tiket?(tiket blk raye)
AKU YG BAIK : nape?leh blk raye ke?(erk,xmenjwb soklan kan..huhu)
MAKHLUK : kite blk bergilir2 la..separuh2..
AKU YG BAIK : Xlehla mcm tue..xkan semua nk tggu kat sekolah..*&%$^#@*@!..
MAKHLUK : berlalu dgn muka yg xnk dgr aku bebel..

utk menyedapkan ati aku yg 'panaazzz',aku pun mengmbil tndakan drastik utk berjumpa dgn MAKHLUK itu selepas waktu kelas aku..tp setelah di kona,pusing,adjust,tunggang.terajang..die tetap berpegang dgn kata2nya bahawa semua kene bergilir2 balik cuti..

AKU YG BAIK : tp kami dh beli tiket..ape salahnye kite rest seminggu..lepastu,kite pulun blk..b4 blk raye pun kite wat la kelas byk2..(dgn muke yg penuh pengharapan)
MAKHLUK : ala,ckgu tukarla tiket ckgu tue..lgpun saya dh ade pengalaman..budak yg bercuti nie memg lepas blk cuti dh xingt ape..
..mknenye org yg susun jadual cuti n UPSR tue mmg xpandaila ye..gane depa leh wat UPSR dekat dgn tarikh raya..huhu..MAKHLUK kt sek aku nie lagi pandai tau..die byk pengalaman..

so kesimpulannya,aku pulang dgn jiwa yg hampe..hmmm...sgt keciwa..taapii..aku tetap akan mencuba lagi di lain hari..manela tau,dgn menatap muka AKU YG BAIK nie,n jampi serapah yg nak aku hembuskan padaa die,maka cairla MAKHLUK tue di tgn AKU YG BAIK..hehehe..
and they live happily ever after...erk,xde kaitan pun..

so kengkawan,korg tlg doakan sekali utk aku ye..supaya aku xperlu tukar tiket raya yg akan menyebabkan aku melaburkan duit pada sykt penerbangan lagi..huwaaaa...

Tuesday, July 20, 2010

~malam ngiling bidai~


salam..dh puas ke menyanyi2 bersama cikgu niza?..hehe..kali nie,nk smbung pasal entry terdahulu mengenai kem kecemerlangan motivasi dan malam ngiling bidai..fyi,mlm tue dh berjalan dgn jayanya..aku pun xtau gane upacara ngiling bidai tue sebenarnye..tapi diharap gambar nie dapat menerang2kan segala2nye..lagipun sekeping gambar mampu mengungkapkan seribu kata2..cewah..btul ke x nie..lantakla labu..huhu...

~complete circuit~

tara..bersama lagi dgn cikgu niza dlm rancangan MARI MENYANYI..hehe..sebenarnye aku ade byk gak lagu nie..(lbh dr 1 tue kire byk la kan?hehe..)..so,utk lagu yg seterusnye..jeng..jeng..jeng..lagu utk tajuk COMPLETE CIRCUIT..yg boleh diajar utk subjek SCIENCE dalam YEAR 2..so,sila2 jgn malu utk mencubanye di rumah..hehe..
utk lagu kali ini,tuan2 dan puan2 bolehla menggunakan melodi lagu YOU ARE MY SUNSHINE..xpenah dgr gak ke?ala..lagu nie glemer la..bunyi die mcm nie,,'U R MY SUNSHINE..MY ONLY SUNSHINE.."sambung sndri..penah dgr kan?..bgs2..ok,ini la lirik nye..:

"this is my circuit..
my only circuit..
i need this three things..
to complete it...
i need a wire , a bulb and battery..
so now my bulb, will light up again.."
wah..bgs2..ank murid sekalian..ok,ulang sekali lagi..eceh..ulang sndri la ye..ckgu nk wat keje lain lak...hehe..

~plant~

nie satu lagi entry pasal subjek SCIENCE..tp utk YEAR 1..tajuk PLANT..korang leh pakai melodi lagu yg same mcm sebelum nie..'THIS OLD MAN'..xtau mane nk cr?leh rujuk entry sebelum nie gak..hehe..ala,cr kt nursery rhyme..xpun mane2 cd lagu kanak2..kompem ade la..xpun menurut kwn aku,lagu tue adelah lagu BARNEY..ala,xtau gak..xpela..pelan2 kayuh ek..hehe..utk lagu yg seterusnye nie..sila hayati lirik yang disediakan..cewah..:

"plant has stem..
plant has leaf..
plant has flower , root and branch..
plant need air , water and sunlight..
plant need all to grow not wilt.."
ok murid2..itu sahaja kelas kite pada hari ini..hehehe..bersambung di kelas akan dtg..cau cin cau..hehe

~battery~

salam..utk entry kali cikgu niza nak mengajar lagu..cewah..hehe..lagu nie aku dh ubah lirik utk aku ngajar tajuk bateri dlm kelas tahun 2..so,pada sape2 yg nk gune utk ajar murid , anak , adik etc..di alu2 kan..hehe..senang je..utk muziknye korang gune lagu..'THIS OLD MAN'..ala,cr dlm mane2 nursery rhyme mesti akan jumpe..so,nie liriknye..:

"this is me..
i'm battery..
with two terminal you can see..
with a positive, negative both terminal is me..
this story about battery.."
mende2 yang aku highlite tue kirenye term2 yang digunakan utk bateri dlm tajuk SCIENCE YEAR 2..so,slamat beramal..hehehe..

Monday, July 19, 2010

~miss him a lot..#1~







huwaa..nk ngs je rase.jgn eiza..jgn..u must be strong..hmm..arini aku dh ade kt sek after 2 days outing ke pekan kapit..cewah..ari jumaat tue dpt kuar awl..so,dlm 10lbh dh smpi kat pekan..sgt2 teruja sebab dpt setel byk keje awl sket..such as :






1) g marah org MAYBANK sebab xsetel lg potong kad kedit aku..RESULTNYE:mmg maybank kapit xsetel kan lagi pun..aku yg kene kol hq then depa kate kapit blum submit pape form lagi..hurm..sgt hampeh..



2) kol SPP nk tanye pasal surat pengesahan lantikan aku..RESULT:org spp kate,sbr ye ckgu..sume surat dlm proses..hehe..lega..takut surat tercicir je..yela,slm intnt surat dh release 31 mei..skang ni dh bln 7..huhuhu






smpi je ke pekan aku trus menghantar msg ke my luvly mr R.I.E.Z.A..but,mesin yg jwab..aku try byk kali..still same gak jwnpnnye..huh..mane mamat nie pegi..so keciwa..huwaaa..aku antala msg bgtau yg aku kuar pekan..dlm 12lbh br aku dpt repot..mknenye tepon die br ade line..then die balas..






"saya kt tgh2 laut ni,mancing..bila awak balik?"..






DUSSHH..terase mcm kene tumbuk je..die g mancing rupenye..koman2 sok br blk..hhuhuh..so,semalaman aku xdpt kontek die..hmmm..sedihnye..sedih x?..sedih x?..huhu..so,aku pun mengharungi hari jumaat aku yg dull tanpa msg@kol dr org yg aku syg(eceh..syg ke?tgh majuk nie,syg kurang sket..hehe)






so,sbtu pun menjelma..guess what,im waiting smpi almost noon tp xde kabo brite dr die..kang kalo aku msg,nmpk mcm terhegeh2 lak..tp lantakla,kesabaran aku ade batasnye..aku kol je die..rupenye tgh keje kt bengkel..hmm..keje lagi..xbgtau pun yg die dh smpi darat..terase mcm aku xdiperlukan je...huwaaa..






korang rase camne ek?..aku rase sedih je..tp aku xnk pk bkn2..mgkin org laki memg perangai camtue..especially org yg gile mancing macam die..huwaaa..






bersambung...












Tuesday, July 13, 2010

~kem kecemerlangan UPSR 2010~

bermula dari 12 julai hinggalah 15 julai nie berlangsung xtvt kem kecemerlangan UPSR 2010 di sek. aku..memandangkan aku nie cikgu tahun 6,jadi aku pun turut melibatkan diri..(padahal kwn aku yang banyak buat kerje-tq to FELICIA-..hehehe)
byk aktiviti yang dah dirancangkan utk budak2 tahun 6 nie..such as sukaneka,ceramah,teknik menjawab exam dan exam..hehe..exam la yang paling mereka tak suke..maklumla,dah nak muntah hijau asyik jawab soalan periksa..hehe..
so,hope minggu ni akan berlangsung dengan gembira dan semuanya berakhir dengan aman..
tapi..ade yang xbest nie..malam penutup tu akan diadakan **'malam giling bidai'-(erk,xpasti la btul ke x ejaan tue)..mesti mereka -mereka itu akan berpesta..waduh2..aku xnak sanggup tunggu sampai 2,3 pagi..kompem abis xtvt formal aku akan pulang..hehehe
**malam giling bidai = mlm penutup bagi sambutan gawai..ikut kepercayaan orang iban kat sarawak nie..

~his..~

* his gal..hehe
* his kitten..

* his watch..



* his hand..





* his fish..



Love quOTe..maDah CiNTa




“ Sekiranya kamu berpisah dengan saya,
Saya masih tidak dapat kawalkan hati saya,
Kenapa orang yang saya mencintai ialah kamu,
Kenapa langkah kaki masih henti di sini,
Benci tengok kamu,
Saya tutupkan mata dengan susahnya,
Kalau mati saya boleh jadi sendiri,
Saya tidak dapat tinggalkan kamu,
Kalau begitu,kamu masih cinta pada saya?
Mengapa buatkan saya menangis?
Sebab sakit jadi cuba nak melupakan,
Tapi air mata dah mengalir keluar,
Pejamkan mata betapa susah saya cuba untuk melupakannnya,
Sampai bila saya kena bencikan ini,
Untuk melupai kesemua perkara ini,
Pandang kamu merindui kamu,
Macam inilah saya dah jatuh cinta kepadamu,


Hati saya hanya nak bersamamu,
Sekiranya akan kehilangan segala-galanya,
Saya masih nak bersama kamu,
Walaupun saya nak tinggalkan kamu,
Tapi hati saya masih menghala kepada kamu,
Sebab terlalu sengsara jadi harus menghindari kamu,
Tapi kamu tetap ada dalam kehidupan saya setiap hari,
Saya rasa keliru dengan hati saya,
Saya tak tahu yang kamu telah curikan hati saya,
Saya mencuba untuk bencikan kamu dan buat kamu menangis,
Tapi sehari pun saya tak dapat tahankan diri,
Saya masih merindui kamu,
Orang yang saya nak peluk adalah kamu,
Sekiranya saya dah mati pun,saya nak berada dengan kamu.

Bertemu dengan percintaan yang biarkan saya bernafas,
Berhadap dengan percintaan yang melukai saya,
Saya takkan tunjukkan air mata saya juga,
Sila maafkan saya yang begitu keji,
Betul,saya betul-betul mencintaimu,
Saya tak kesah walaupun saya berasa susah,
Tapi biarkan kamu berasa sedih,
Hati saya betul-betul sakit."

Sunday, July 11, 2010

~aku dan dirinya #3~

pada suatu malam yang hening..sedang aku asyik lena dibuai mimpi..kedengaran ringtone lagu 'Avi-KAntoi' berbunyi..

"awk dh tdo?"
"dh..tggu awk lame sgt..g mane?"
"sory..ade hal sket td.."

tue baru starting..n aku dan dia pun berbual pjg..smpila aku bangkitkan satu topik nie..

"cyg,nape xleh letak kat FB yang kite nie IN A RELATIONSHIP ek?"
"emm..awk nk letak,letakla..sy ok je..tapi.."
"nape cyg?..kalo awk xsuke,sy xletak.."
"sushla cyg..nnt dr mende2 kecik mcm nie,leh bw mende besar tau..yela,kang ade salah fhm sush..erk,gane nk cite ye.."
"pelan2la..sy cube phm.."
"nnt kalo ade org bace FB awk,pastu die ngadu kat saya..n masa yg same org bace FB sy n ngadu kat awk..mende2 yg blum tentu sahih..they all mesti kate..nape aku tgk awek/pakwe ko tue ****..kan dh jd kite gaduh..awk tuduh sy,sy tuduh awk..xpun jd masam muka ke..kann dah haru..biarla mende sweet nie juat utk kite 2 je.."
"emm..btul gak..biarla rahsia ek.."
"ha..pandai pun cyg sy nie.."

hehehe..saje je nk menempel..tringtkan kngn bergayut bersama my Mr.R.I.E.Z.A..
korg xphm ek?..xpe2..biar kan ia trus menjadi misteri..hehe

*1 lagi kisah merapu dr aku..hehe