Sunday, April 19, 2015

"awal mula pertama mula..Bismillahirrahmanirrahim.."

assalamualaikum...
fuhhh..fuhhh.. berhabuk sangat sangat sangat ni..
punyala lama tak melawat blog..nak tulis pun malas..
tapiiiiiiiiiiii...di sebabkan tgh counting the days...ehem3..
mcm semangat lak nk menulis..hehe
well..kne mula dari " ape yg di counting tu?"..hhehehe
jeng jeng jeng...
SAYA NAK KAHWIN...oppssss..heheeheh
eh..terbold lak..smgt ni...
ok2...post dlu intro ni..nnt baru update...
#1stentry


Saturday, October 29, 2011

~jerawat~





damn..muka aku naik jerawat..bukan 1,tapi ntah brape byk pun aku tak taw..malas nk kira ok..buat sakit ati je..pelik gak nape tetibe naik jerawat yang banyak dan berduyun2..salah mkn ke?@kesan smpingan dr produk yg aku pakai..cewahhhh..dh mcmduta produk..
fyi,aku nie kulit sensitif...mak aku kate jenis darah kotor..(erk..leh trime ek?..huhu)..so,bkn stakat tgn ,kaki n badan...even muka aku pn selalu naik gatal2..and aku rase jerawat nie salah satu kesan dari kegatalan tue kot...hahaha..teori eizacomel..sighh..
bile dh ade jerawat,tgn aku nie gatal nak picit..bila dah picit,mule la rase sakit..dan sebab picitle aku rase makin byk jerawat yang naik dan berada pada garisan yg sama..haaaha...jerawat pn ade paksi kot..
so,aku tgh pk apa yg sesuai utk aku pakai..tadi aku ade g 1farmasi nak beli ubat gatal..and kat situ aku taw pasal menatang nie leh utk jerawat.. siap ade dlm directory si farmacist tue ok..so,aku rase mcm branded je mende ni and try pakai lagi..hehehe..
memandangkan menatang NIXODERM kt umah aku sudah meniti hari2 terakhir...so,aku bercadang nk beli baru and mengkosisten dri utk buat rejim ilang jerawat nie...(psssst..doakan aku berjaya ek..huhuhuhu)
kt atas tue la gbr menatang NIXODERM tue..pernah tgk x?dah mcm salap sebenarnye..huhu

Saturday, October 22, 2011

~blog walking~

salam..aku baru je ber 'blog walking ' 2,3 menjak nie..fun jugak rase bile dpt jln2 and bace blog org lain..menyuntik idea dan semangat baru utk aku..hehe
well..kekadang apa yang aku baca kat blog org lain tue sgt2 kena dgn dri aku and make me nodding my head while reading..cewahh..speaking london gitu..hehe
aku teringin gak jadi penulis yang mampu buat orang lain hidup dlm crite aku..yela,means diorang dpt paham and enjoice my story..
1st of all aku rase pengalaman really membantu dlm apa yang kita nak ngarut,story@mori..hhehe..memandangkan aku nie boleh dikira sebagai budak mentah and kurang pengalamna..so,the bestest way is to blaja,blaja n blaja..lagipun kite dituntut belajar sampai negara china..hehehe
aku teringin nak share opinion @ my story dlm blog nie.tapi xreti nak menjadikan crite aku tue menarik n bombastic..silap2 jadi sarcastic je..ehhehe
alaa,idea dh lari..better to stop now..nnt ade stori@idea yg menarik lagi aku akan smbung..ehehe..daaaa

Monday, October 3, 2011

~aku dan dirinya #5~

hii..
korang ade pakwe?hehe..wahh soklan sentap kan..aku ade,ko ade?..hahahahah
best tak ade pakwe nie?aku tgk kalo budak2 , mmg heaven le bercinta..kt wall fb pn slambe je syg,ayg,mucuk,muah2..hehe..ok ek mcm tue?tp nnt org nmpk private life kite..dh xde surprise..
tapi..kalo org xnmpk pn,xleh gak..org xtaw aku ade pakwe,n org tak taw gak pakwe aku tue ade makwe..so,xsalah kalo ade org masuk jarum antara kitorg kan..hmmm
eiza,stopppp..jgn pk bkn2..setiap kata tue adalah doa..eh,aku bkn kata..aku tulis je..ngeh2..
so,kalo org tua2 bercinta,mgkin lain sket kot..yela,masing2 dh ade kerja..xknle nk berkepit 24jam..tapi kalo dh pakwe ko pn jauh,xkn weekend2 takleh bg mase sket utk die..bukan korg leh jumpe selalu pn..so,cuti yg ade rajin2 la tanye kabo..hello2 bile free..msg2 bile tgn tue xde wat ape..yela,takut gak..skrang nie PJJ nie dh lain mcm sket..takut ade musuh dlm sleeping bag je..hehehe..perumpaan baru nie..cayalah..
utk makwe2 yang macam aku nie..mende yg selalu wat kitorg takut bile pakwe kite ade org lain..takut gak beb..ketaq lutut..huhu..tapi kene percaya pada jodoh..kalo kite terlalu syg die pn,korban n bagi mcm2 pun,kalo die xhargai n xrefleks pd apa yg kite wat..perasaan nie leh jd lain kan..hehe
mcm aku ade bc pd tweet by terfaktab..ala,blog cinta paling lejen tue..hehe..die kate why can't you let it go when your heart is empty?..ha,phm ke mksudnye..
maksudnye lebih kurang cengginile..nape ko xlepas kan die kalo hati tue dh xde perasaan..yela,kot2 dh ade org lain,lepaskan yg 1 lagi tue..jgn bg die merana..makan dlm wooo..
lagpun xbestle nk gaduh dgn sesame jns utk jenis yg lain..hehe
so,kesimpulan yg dpt aku simpulkan kt sini is,kalo ko dh xsuke,just say it out loud..jgn buat die mcm pungguk rindukan bulan..die sorg2 je duk ingat kat ko..duk ambik berat pasal ko..duk hello2 ko,ko wat die acuh xacuh je..sian aku tgk..mcm die xdak nilai pd ko..
renung2kan dan selamat beramal..

Thursday, September 29, 2011

~thanks for the memories~

terima kasih atas kenangan..tak kesahle kenangan yang baru dicipta atau kenangan yang dah lame tercipta..
hmm..tetibe rase nak berjiwa -jiwi lak untuk entry kali nie..

1 ) kenangan lama
orang kata,let bygone be bygone..tapi takleh gak..kekadang kite kene jadikan kenangan lama tu sebagai iktibar..jadikan pedoman untuk menempuhi masa depan..
ade gak orang yang jadikan kenangan lama die sebagai kayu pengukur dalam setiap mende yang buat..so,dah nampak sangat pulak mcm die sangat terkesan dgn kenangan tue n takleh lupakan apa yang dh berlaku..
for example..ade orang yang pernah kecewa dan terluka dengan cinta lama,kesannye akan dirasai oleh cinta baru die skarang nie..
"saya tak suke la awk buat perangai macamtue,dh mcm ex saya lak..saya tak suke.."
"awk pn suke mkn nasi ayam,mcm ex saya.."
"sy nk bw awk gie 1 tempat special,dlu sy selalu pegi dgn ex saya..dulu la.."
"xpayahla panggil sy mcm tue,buat tringta kt ex saya lak.."

adoyai..jenuhla kalo semua nk tringat kenangan lama..kate tue kenangan terburuk,tp itu jugakle yg diingat..cian le kt cinta baru tue..

2 ) kenangan baru
sepatutnye skarang kene cube cipta kenangan2 terindah je..biar hari2 mendatang,apa yg dikenang tue mende2 yang sweet je..
kite tak tahu smpi bile kite akan bersama dgn die..
kite tak tahu smpi bile kite dpt bahagiakna die...
mungkin ari ni kite kata kite syg die..ntah2 esok kite terbekenan kat kerani bank rakyat,terus hati kite berubah..tue contohle..hehe
jadi kite live life to the fullest..jgn fikir apa yang die buat n bagi kt kite..tapi fikir apa yang mampu kite wat utk die..
andai kate die bkn jodoh kite,relakan die pergi..doakan kebahagiaan die..dan berpuas hatilah sebab kite dh bagi yang terbaik utk die..
andai kate die tipu kite,berdoalah agar ALLAH temukan yang terbaik utk kite..dan jadikan itu sebagai KENANGAN TERINDAH untuk kite..kini dan selamanya..

Friday, September 16, 2011

~16th september..~

save the date..hehe..why you need to that??becoz it's my birthday and also Malaysia Day..

alhamdulillah..hari ini 16 september 2011 genapla aku berumur 28 tahun..tua ke?takla tapi bertambah matang..hehe..

rasa bertuah sangat sebab sekarang Malaysia dah menyambut Hari Malaysia yang sama tarikhnye dengan birthday aku..so,every year semua orang akan bercuti utk menyambut birthday aku..sgt2 terharu...hehe

harapan??..
1) semoga dengan bertambahnya usia,aku akan lebih matang dalam meneruskan kehidupan
2) berani membuat keputusan
3) yakin dengan diri sendiri
4) lebih membanyakkan amalan sebagai bekal utk ke sana
5) lebih sukses dalam semua perkara yang aku buat

hehe..byk lagi..tapi simpan dlm hati....

sebenarnya,aku nak hadiah..memangle org kate tua2 nie xpayah hadiah..tapi,aku nk gak hadiah..hehe..mcm best taw dapat hadiah,surprise2 gitu..hehe..bkn nk adiah besar2 pun..just tanda ingatan mende yg aku dpt di hari jadi..nie tgh duk pk,nak paw sape hadiah2 nie..hehe

cepat angkat tangan,sape yg baik hati nk bagi aku hadiah...hehe

awakkkk....nk adiah boleh???..hehe...

Friday, July 15, 2011

~transpot oh transpot~

hii..hari ni aku nk bercerita..lame btul aku xstori mori kt blog nie..huhu..nk citer pasal sek aku yg terletak di ulu banat..utk smpi ke sek aku tue,memerlukan penggunaan transpot yg byk..antaranya 4wd n bot panjang..
cthnye mcm nie la..hehe



* nie la 4wd..utk yg xkenal la..hehe


* nie lak bot pjg..cth je..yg bebetul bknle mcm nie..


aku tgh stres nie,nk bercerita tak taw pd sape..kalo ade boipren,leh gak mengadu nasib..huhu..(iklan :sape nk jd boipren aku , sila angkat tgn ..huhu..melalut la pulak)

so,sebelum ni utk kuar dari sekolah ada 2,3 kereta jugak..so senang le kitorg staff dari sekolah nk kuar buat urusan di luar..

skarang masalah sudah timbul apabila(cewah,skemanye bahasa) kenderaan untuk kluar hanya tggl 1 je..maknneye kalo minggu outing kitorang kene beramai menaiki 1..ye saya ulang , 1 4wd dan 1 bot panjang untuk pergi ke pasar..

so, bayangkan staff dlm lebih kurang 11 orang nak naik 1 kenderaan yang sama..mcm minggu nie,ada 2,3 orang kwn aku yg xkuar dari sekolah sebab masalah transpot nie..hmmm

apa?korang tanya nape xminta GB @ PPD uruskan?..hahahahaha..lawak apakah yang sedang berlaku..

sory sikit ye..GB aku xpenah nk amik taw kebajikan kitorang..nak balik cuti raya pun seksa gak..hancusss..

so,aku dah serabut skarang nie pasal transpot nie..hmm..xpela,semoga ALLAH permudahkan urusan kitorang..lagipun kitorang kat sini berkhidmat utk negara..semoga diberkatilah usaha kami..amin

oklah..tak nak serabut..awk pun xde waktu saya perlukan..lagila serabut..